Homlokzat hőszigetelés

A házak homlokzatának hőszigetelése, csakúgy ahogy az egész épület hőszigetelése, rendkívül fontos energia spórolás szempontból. A jól szigetelt épület télen segít benn tartani a meleget, nyáron pedig kinn tartja azt, így komfortosabban érezhetjük magunkat egész évben otthonunkban, ráadásul a pénztárcánknak sem fáj annyira.

Érdemes-e neki állnunk vagy bízzuk szakemberre?

Bármennyire is egyszerűnek tűnik, mindenképpen érdemes szakemberre bízni, hiszen ha nem megfelelően végezzük el a homlokzat szigetelését, akkor a funkcióját sem látja el, és tartós sem lesz.

Sokan úgy gondolják, hogy a szigetelés nem más minthogy a hőszigetelő lapokat ragasztóval felhelyezzük a vakolatra, ez azonban nem így van.

Mindenképpen bízzunk meg szakembert ezzel a feladattal, hiszen a szigetelés nem egy évre készül, és ha szeretnénk, hogy hosszú távon valóban csökkenjenek a fűtési költségeink, akkor ezen nem érdemes spórolunk.

Mire érdemes figyelni a homlokzat hőszigetelésnél?

Legelső és legfontosabb a homlokzat szigetelő rendszer kiválasztása. Fontos, hogy az anyag kiválasztásánál mindig rendszerben kell gondolkodnunk.

Mi tartozik ebbe a rendszerbe?

  • hőszigetelő lemez
  • ragasztó
  • üvegszövet háló,
  • alapozó és a vakolat
  • kiegészítői a dübel
  • élvédő és a lábazati sín

Azért lényeges, hogy komplett rendszert vásároljuk, mert a gyártók úgy állítják össze, ezeket a hőszigetelő rendszereket, hogy azok egymásra épülnek, így együttesen alkalmazva érik el a kívánt teljesítményt. Ha a rendszer elemeit más gyártó termékeivel helyettesítjük, akkor a minőség egyáltalán nem garantált.

Fontos!

Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy milyen falazó anyagból készült a házunk, mert ennek megfelelően kell a szigetelő anyag típusát is kiválasztanunk.

Vagyis nem érdemes abban gondolkodni, hogy költségcsökkentés miatt, úgy válogassuk össze a különböző termékeket, mert lehet,hogy kevésbé költséges, de ugyanakkor a végeredmény sem éri el a kívánt hatást.

Milyen hibák jöhetnek létre emiatt?

Rövid idő alatt elválik a szigetelés a faltól, és mivel nem egy gyártótól vásároltuk meg a rendszer elemeit, így a garancia sem érvényesíthető. Anyagi kárunk keletkezik, melynek helyreállítása költségesebb dolog, mintha a legelején többet áldoztunk volna erre.

Milyen évszakban végezzük?

Ezt nem lehet pontosan meghatározni. Az évszakok függvényében több tényezőt is figyelembe kell venni.

További hibák jelentkezhetnek ugyanis, ha nem megfelelő időjárásban végezzük el a szigetelést. Ha túl meleg van például akkor gyorsabban kötnek meg az anyagok ezért a vakolat megrepedhet. De a hűvösebb őszi és tavaszi időben sem árt elővigyázatosnak lenni, mert a hőmérséklet ingadozás, nyirkos, párás időben a foltos lehet a felület. Télen pedig öt fok alatt a gyártók utasításai alapján nem használhatóak a ragasztók, az éjszakai fagyok pedig kifejezetten károsak.

Falak előkészítése fontos

A falat mindenképpen elő kell készíteni a szigetelésre. A málló vakolatot le kell verni és a felület mindenképpen egyenletes kell legyen. A felület síktól való eltérése nem haladja meg 0,5 cm-t . Az egyenetlenségeket vakolással kell kiegyenlíteni, ragasztóval tilos!

Keressen minket

Fentiekből látszik, hogy a homlokzat szigetelése, szakértelmet igényel, mind az előkészítés mind a kivitelezés fázisában, így ha tartós eredményt szeretnénk elérni mindenképpen bízzuk szakemberre az elvégzését.

Homlokzat szigetelés esetén forduljon hozzám bizalommal. Magas szakmai tapasztalattal vállalom családi házak homlokzatának hőszigetelését, szakmai tanácsadás mellett, profi és minőségi munkát végzek.

Homlokzat hőszigetelési referenciáink