Homlokzatfestés

Ha egy lakásnak vagy egy épületnek szép és új hatású a homlokzata, az nagyon esztétikus látványt nyújt. Ha viszont már meglátszik rajta az idő, akkor nem kellemes ránézni és elhanyagolt hatást kelt. Ilyen esetekben szükséges a homlokzat festés.

Homlokzatfestés védelmet is jelent

A homlokzatfestés célja elsősorban nem az előbb említett esztétikai megjelenés. Ennél sokkal többről van szó. A homlokzat fő szerepe hogy megvédje az épületet és segítsen annak az állagát megőrizni.

Mitől sérül a homlokzat?

Egy épület homlokzatára az időjárási körülmények és a szennyezett levegő is ártalmas. Nézzük meg kicsit közelebbről mind a két esetet.

Szélsőséges időjárás:
Ez alatt a viharos esőket és az erőteljes napsugárzást értjük. Ezek sajnos nem kímélik a falunkat. Sem a tűző napsütés sem pl. a nyirkos, vizes időjárás nem tesz jó a falaknak.
Nagyon meleg kánikulában nem tanácsos festeni, ennek az az oka, hogy a festék túl hamar kiszárad, szinte rá ég a felületre. De a túl hideg idő sem megfelelő, mert az anyagok nem megfelelően reagálnak az alacsony hőmérsékleten. Az ideális hőmérséklet 10-25 Celsius között van.

Szennyezett levegő:
Ez már kicsit érdekesebb kérdés. A járművek és a különböző fűtési rendszerek savas szennyeződéseket bocsátanak ki. Ezek a vakolatban lévő mészkristályokat rombolják, ami így porladni, mállani kezd, és az idő előrehaladtával ezeket a homlokzat felületeket előbb-utóbb javítani kell.

Megfelelő technikával a fenti problémákat lehet orvosolni.

Homlokzatfestés menete - szobafestesbp.hu

Homlokzatfestés menete

Felmérés

Mint minden festési munkának, a homlokzatfestésnek is az első lépése a felmérés és utána pedig a gondos tervezés.

Ügyfél igények megbeszélése

Miután megnéztük az épületet és felmértük, hogy milyen állapotban van, milyen környezeti hatások érik, átbeszéltük az igényeket. Itt az ügyfélellel közösen kitaláljuk, hogy az elképzeléseit hogyan lehet megvalósítani és mi az amit mi javasolnuk.

Homlokzatfestő anyagok beszerzése

A következő fázis az összetevők beszerzése. Ezt a terhet szívesen levesszük a válláról. Megvannak a megbízható partnereink, akikkel már évek óta együtt dolgozunk. Így a legjobb minőség mellett, a legjobb árakat is tudjuk garantálni.

Homlokzatfestés

Első és legfontosabb lépés, hogy a mohásodást vagy az ehhez hasonló szennyeződéseket minden esetben el kell távolítani a felületről, ezt magasnyomású mosó berendezéssel a leghatékonyabb elvégezni.
Ha minden anyag rendelkezésre áll, akkor elkezdődik a festés. Mivel nagy felületről van szó, így hengerrel vagy gépi fújással kerül fel a festék a falra. Így sokkal gyorsabban tudunk haladni, mintha ecsettel végeznénk ezt a munkát. Az ecsettel történő festés nem igazán gazdaságos is. Sokkal tovább tartana és e miatt jelentős többletköltséget jelentene.
A különöböző homlokzati színezők ma már minden felületre felvihetők. Akár a hagyományos vakolatra is. Fontos lépés a homlokzat festésnél is, amiről sosem szabad megfeledkezni, a felület megtisztítása után a mélyalapozás is, hogy a festék rétegeknek megfelelő tapadást érjünk el.

Mint látható a homlokzatfestés is egy olyan feladat, amire érdemes szakembert hívni. Ismerni kell hozzá a megfelelő anyagokat és tisztába kell lenni, hogy az adott környezeti hatásokhoz milyen megoldásokat érdemes használni.

Nézzünk szét az interneten

Ha festésről van szó, akkor érdemes jól átgondolni. Nem több hónapra, hanem több évre választunk színt a házunknak.

Szerencsére a mai modern időkben az internet segítségével ki sem kell mozdulni az otthonunkból és máris rengeteg ötletet tudunk kapni.

Homlokzatfestés munkadíja

Pontos árakat nem fogunk tudni mondani. Alapvetően mint a szobafestés is két tényezőből tevődik össze a homlokzatfestés ára.

Az első a festék, a második pedig a szakember munkadíja. Weboldalunkon az utóbbiról tájékozódhat, sőt akár online ki is számolhatja.

A festék már nehezebb kérdés. Mivel sajnos jelenleg Magyarországon eléggé megemelkedtek az árak, ezért még csak körülbelüli árakat sem szeretnénk megjeleníteni a honlapon. Az a tanácsunk, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot és szívesen segítünk kiválasztani és beszerezni is a legmegfelelőbb szint, ráadásul a legköltséghatékonyabban.

Homlokzatfestés tanácsok

Számos homlokzat festési munkánk után azt vettük észre, hogy az ügyfelek a homlokzatfesték kiválasztása során segítségre szorulnak.

A homlokzat kicsit eltér a szoba kifestésétől. Egy-egy szoba esetében nem jelent nagy problémát, ha a stílusa elüt a többi szoba stílusától. De a homlokzat nem ilyen. Érdemes pár tanácsot megfogadni:

  • Kerüljük az extravagáns színeket: A homlokzat újrafestésénél próbáljuk meg figyelembe venni a ház stílusát és formáját. Ne akarjunk egyből hatalmas változást a színekben.
  • Inkább a hagyományos stílus részesítsük előnyben: Ha a házunk nem túl extravagáns, akkor érdemes a hagyományos színeket alkalmazni. Esetleg pár modern stílusjeggyel kiegészíteni. Ne akarjunk túl sokat, inkább az egyszerűségre törekedjünk.

Keressen minket

A fenti leírást azért készítettük, hogy egy kis betekintést nyújtsunk ebbe a szakmába és az ügyfeleknek legyen egy kis rálátása, hogy nagyjából hogyan zajlik ez a folyamat.
Ha Ön is most gondolkodik, hogy szüksége lenne erre a szolgáltatásra, akkor ne keressen tovább. Hívjon minket és egy ingyenes állapotfelmérés során átbeszéljük a lehetőségeket.

Homlokzatfestési referenciáink