Tisztasági festés Budapest

A tisztasági festés időről-időre javasolt minden lakóingatlanban elvégezni, nem feltétlen évente, de semmiképpen nem szabad megfeledkezni róla. Családi házakban 3-4, lakásokban 2-3 évente ajánlott.

Mi az a tisztasági festés?

Akkor beszélünk tisztasági festésről, amikor az otthonunk falai még jól állapotban vannak és csak fel kell frissíteni őket. Azért hívjuk így, mert gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás, ha 2-3 évente elvégezzük, és a végeredményként tiszta falefelületet kapunk, amitől sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat az otthonunkban.

Nem érdemes tehát elhanyagolni a falainkat, esztétikai és egészségügyi okok miatt sem, pláne ha az ingatlanban dohányoznak is például.

Mennyi időt vesz igénybe a tisztasági festés?

A tisztasági festés összetettsége függ a falak állapotától, és attól szeretnénk -e megváltoztatni a falak színét is.

Amennyiben a fal szinte hibátlan állapotú kevés sérülés, és folt található rajta, és színt sem szeretnénk módosítani , akkor 1-2 napon belül elvégezhető festés. Ha a falak nagyobb glettelésre is szorulnak, akkor ez az időtartam tovább tolódik.

A tisztasági festést a falak állapotától függően egy vagy két rétegben szokták felvinni a falakra.
Fentiek alapján azt gondolhatjuk, hogy a hagyományos és a tisztasági festés azonos, de ez nem így van. Hasonlóak, de vannak eltérések.

Tisztasági festés ára mitől függ?

Profi szakemberek helyszíni felmérést követően pontos árat tudnak kalkulálni nekünk. Az árat meghatározza, hogy pl. szobákban vagy nedves helyiségekben, fürdőszobában kell -e festeni. Hány helyiséget kell? Milyen a falak állapota?

Az ajánlatot tehát elsősorban a helyiségek száma, a falak állapota, és a munkához szükséges anyagok mennyisége határozza meg. Minél több helyiségben kell festeni, annál több munkaidőre lesz szükség, és ez az árat is növeli.

Tisztasági festés általában fehér színnel történik, de a színes festékkel is lehetséges. Napjainkban gépi szórással is elvégezhető a tisztasági festés. Ennek segítségével még gyorsabban elérhetjük a kívánt eredményt. Egyetlen hátránya, hogy több takarást és előkészítést igényel, de jelentősen gyorsabb, így érdemes ezt a lehetőséget is számításba venni.

A tisztasági festés olcsó, de felmerülhetnek közben extra költségek. Gondoljunk például arra, hogy a bútorokat mozgatni kell, vagy ha a fal a szokottnál durvábban szennyezett például cigaretta füst miatt.

Összegezve a tisztasági festés tehát egyszerű, és olcsó, de semmiképpen sem javasolt otthon saját magunk nekiállni. Nem elég, hogy meg kell vásárolnunk az eszközöket, és anyagokat, még időt is rá kell fordítani, és valószínűleg a minőség sem olyan lesz mintha szakember végezné.

Számolja ki a tisztasági festés munkadíját

Szeretné körülbelül kiszámolni mennyi költséget jelent Önnek a tisztasági festés? Kalkulátorunk segít Önnek! További kérdés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Tisztasági festés referenciáink